22 Ноември

од admin_kult

ДРЖАВНА НАГРАДА „22 НОЕМВРИ“

Врз основа на член 14 од Законот за државните награди („Службен весник на Република Севeрна Македонија“ бр. 52/06, 54/07, 74/12 и 99/18), и законот за употреба на јазиците (Службен весник бр.7/19), со државната награда „22 ноември“ се оддава признание на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во Република Северна Македонија кои дале свој придонес во упаредувањето на меѓучовечкиот соживот и меѓусебно разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери во Република Северна Македонија.

Во една година можат да се доделат најмногу две награди. Државната награда ја доделува Одборот за доделување на државната награда „22 ноември“, составен од претседател и 12 члена, кој распишува конкурс и донесува одлука за доделување на наградата.


Одлука за доделување на државната награда „22 Ноември“ во 2021 година


 К О Н К У Р С ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА “22 НОЕМВРИ“ ВО 2021 ГОДИНА


ПРИЈАВА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ДРЖАВНАТА НАГРАДА “22 НОЕМВРИ“ ЗА 2021 ГОДИНА


Одлука за доделување на државната награда,,22 Ноември“ во 2020  


Конкурс за доделување на државната награда “22 Ноември” во 2020  година


Одлука за доделување на државната награда,,22 Ноември“ во 2019     


КОНКУРС ЗА ИЗРАБОТКА НА ИДЕЈНО ЛИКОВНО-ГРАФИЧКО РЕШЕНИЕ ЗА ДИПЛОМА И ПЛАКЕТА ЗА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „22 НОЕМВРИ”


Конкурс за доделување на државната награда “22 Ноември” во 2019  година

Страницата на Министерството за култура на Р.С.Македонија користи т.н."колачиња" со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе