Одделение за државни награди

од admin_kult

Одделението за државни награди, согласно со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди, ги врши стручните, финансиските и административните работи за следниве државни награди:

– „Мајка Тереза“,
– „11 Октомври“,
– „23 Октомври“,
– „Св. Климент Охридски“, 
– „Мито Хаџи Василев-Јасмин“,
– „22 Ноември”
– „Мето Јовановски”

– „Мето Јовановски”

Одговорни лица: Шемси Мемиши и Зоран Коцевски, соработници
адреса: Министерство за култура, ул.„Ѓуро Ѓаковиќ“ бр. 61, 1000 Скопје
тел: 02/ 3207-438

Страницата на Министерството за култура на Р.С.Македонија користи т.н."колачиња" со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе