Заменик Министер

од admin_kult
Седат Сулејмани заменик-министер за култура

Седат Сулејмани  заменик-министер за култура на Република Северна Македонија

Седат Сулејмани е роден во 1975 година во Тетово. Дипломирал на Универзитетот „Улудаг“ во Бурса, Турција. Студирал постдипломски студии на Факултетот за општествени науки при УЈИЕ. Во различни периоди, успешно работел во приватниот бизнис-сектор.

Долго време бил вклучен во социокултурни активности, како што се:

Уредник на едукативната радиопрограма на Радио канал „Б“

Основач на НВО за култура, образование и уметност „Калкан“

Фолклорист на „Јени Хајат“

Основач и претседател на НВО за култура, образование и уметност „Призма“

Координатор на проектот „Братството не избира граници“ во соработка со Општина Бајрам-паша, Истанбул, Турција

Координатор на проектот „Ракотворби“ во соработка со Општина Коња, Турција

Има присуствувано на обуката „Меѓународен дијалог“ во Стразбур, Франција

Има присуствувано на обуката „Балканска меѓународна младинска конференција“

Течно зборува албански, македонски и турски јазик

Страницата на Министерството за култура на Р.С.Македонија користи т.н."колачиња" со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе